torsdag den 9. august 2012

Heej igen, efter en meget velfortjent, og afslappende sommerferie, desværre sys jeg den var lidt for kort, og vejret kunne også have været lidt bedre:)..Men eller har det været en SUPER hyggelig sommerferie:-D

Som i nok ikke ved, så startede jeg på Gråsten Landbrugsskole, som ligger i gråsten, på Als(25minutter fra mit hjem)..jeg startede søndag den 5. august.

Her vil jeg så fortælle lidt om, hvad vi/jeg har lavet, for jeg har ikke rigtig haft tid til at blogge siden jeg startede, da vi har haft gang i en hel masse, som i får lidt viden om, lige her----->" nedenunder"..

Søndag:..Mig og mine forældre ankom 19:30, til skolen, hvor alle elever og forældre mødtes i spisesalen, for at høre lidt om skolen, og få en masse informationer.-Og selvfølgelig KAAGE!!-og kaffe/the.^^
Da  forældrene var kørt hjem, skulle alle elever mødes i auditoriummet/fordomssalen(Som lærerne kalder det rum, vi har morgensang i)..og der skulle vi finde sammen 2 og 2, og fortælle lidt om os selv, og efter det skulle vi fortælle højt om hinanden, det var en super god måde at starte dagen på.

Mandag:Cyklede vi alle ud til Gråsten skov, for at nyde en sandwitch, og så fik vi også lige en flaske vand.
Lidt senere på dagen klokken 16:00, cyklede vi alle igen ud i gråsten skov, ved shelterne som hedder syvstjernen(Der er 7 sheltere), der skulle vi overnatte..vi startede med at lave os lidt aftensmad, som var foliebakker, med æg, kartofler, gulerødder, og lidt løg etc, det var lækkert :P.

Tirsdag:Alle 65 elever (15 piger og resten drenge) blev inddelt i 3 klasser..jeg kom i c-klassen, sammen med 3 piger og 15 drenge, det er en rigtig god klasse jeg har fået mig, og lærerne herude på skolen, er bare så søde.
I klassen blev vi inddelt i hold igen, til 4 forskellige ting.
Kvæg.
Svin.
Idræt.
Andet.

Mig og 5 andre kom på svin, Yaay, det er det jeg allerhelst ville, så jeg var bare super glad, og det var vildt spændende, hyggeligt, sjovt, fascinerende, lærerigt, ja you name it!.:-D
Og jeg lærte faktisk rigtig rigtig meget, bare på en halv dag.

Her er hvad vi skulle idag:
Sprøjte 30-50 kilos grise med medicin.
Tjekke grise for brok, hjernebetændelse eller andre sygdomme.
Give dem mad.
Skrabe bæ væk fra smågrisenes hytter.
Sprøjte smågrise.
Se 2 grise blive skudt med en boldpistol (Meget meget ubehageligt, og ikke noget jeg har lyst til at se igen)..

Det er bare ret underligt, at vi skulle gå i bad, 2 gange på den dag, da vi SKAL have været i bad, inden vi må gå til middag, eller andet, fordi det er ret uhygiejnisk at komme ind og lugte som et monster(Gris eller ko):I..

Onsdag: Skulle vi(Mig og 5 andre) ud til svinene klokken 08:00, om morgenen for at passe dem, og lære noget nyt.
Her er hvad vi skulle idag:
Sprøjte penicillin på 2 grise, med halebid.
Tjekke om grisene havde halebid, hjernebetændelse elle andre sygdomme.
Give dem mad.
Lære taktikker om hvordan man behandler en gris, og hvad man ikke må gøre.
Srabe bæ væk fra de løstgående drægtige(Gravide) grises stald.

Efter det, skulle vi(C-klassen) jo selvfølgelig skynde os i bad, så vi ikke kom forsent til middag.
og så skulle vi have kommunikation, hvor vi startede stille ud, med at få en kode til internettet, og en mail-adresse.

Da det blev aften skulle mig og dem der skal have traktorkørekort mødes i fordumshallen/auditoriummet, og høre noget om traktorkørekort, og vi skulle jo også have en bog omkring det at køre traktor.

Torsdag:Som  jo er idag:)...

Idag startede vi(C-klassen) ud, med at have noget der hedder kontaktgruppe, hvor c-klassens kontaktgruppelærer fortalte os en masse ting, om hvad kontaktgruppelæreren skulle, og at man altid kunne snakke med kontaktgruppelæreren hvis der var noget.

Den næste lektion(Time), skulle vi(C-klassen) have idræt, hvor vi startede ud med høvdingebold, og sluttede med at løbe skolens løberute på 4,6 kilometer.

Det var ret dejligt at komme ud og løbe en lang tur igen, efter sommerferien, hvor man ikke lige har løbet så meget.

Efter midag kom min far og hentede mig, da jeg skulle til lægen, for at få lavet en lægeerklæring, for at få traktorkørekort, og jeg skulle også lige et smut ind til en foto-butik, for at få lavet et pasbillede.

Og jeg må sige, at det her pas-billede jeg fik taget idag, nok er det aller pæneste pas-foto der nogensinde er blevet taget af mig.

Min lillesøster Alice skulle have en vaccination for mæslinger osv, og så kunne jeg selvfølgelig også få den der vaccination, som jeg ikke har fået, som man skal have når man fylder 12 år, og nu er jeg 18, og jeg kunne heldigvis stadig nå at få den.

Jeg er SÅ bange for nåle, at jeg var nervøs hele dagen, før jeg skulle have den der vaccinations-indsprøjtning, at jeg rystede, og mit hjerte hamrede, og jeg blev helt dårlig, bare af at tænke på det.

Da lægen så tog en nål frem, og talte lidt videre med min mor, så havde jeg ikke andet i hovedet end den skide nål, og jeg sad bare og stirrede på den, og turde ikke tage mine øjne fra den, så bange var jeg.

Men jeg klarede det, og jeg overledede^^..

Nu er jeg så endt her på mit værelse på Gråsten Landbrugsskole igen, og sidder lige og opdaterer min blog, for første gang, efter sommerferien.

Undslyld for det her lange blogindlæg, og jeg lover der kommer et kortere et i morgen :D

Be kind to one another, and i see you soon <3







Ingen kommentarer:

Send en kommentar